luni, 21 septembrie 2009

Invatati sa va pese


Cum? Umili, loiali, raniți, prietenoşi, înfometați, jucăuşi, agresivi, sălbatici, derutați, recunoscători.
Unde? Pe stradă, în scara blocului, în parc, in parcarea oricărui supermarket, lânga tomberonul unde aruncați gunoiul, lânga barul pe care îl frecventați.
Când? Acum mai mult ca niciodată.De ce? Ei bine...aici este o poveste mai lunga. Să fie oare pentru că nu ne pasă? Pentru că preferăm să închidem ochiii şi să mergem mai departe? Pentru că trăim într-o junglă în care se aplică legea specifică? (FIECARE PENTRU EL). Cât de greu poate să fie sa adopți un suflet? V-ați întrebat vreodată ce se întamplă cu ei dupa ce sunt luați de pe stradă? Dacă nu, vă sfatuiesc să o faceți...nu o să va placă ce o sa aflați.


Nu degeaba se spune că un câine este cel mai bun prieten al omului. Si zicala nu ține cont de rasa, vă asigur. Un câine luat de pe stradă vă va iubi cu siguranță necondiționat si vă va însenina în fiecare zi.
Si chiar de nu puteți adopta un cățel...nu cred că vă poate opri cineva sa aruncați măcar resturile de mâncare. Credeți ca se vor bucura? Vă asigur. Credeți ca vor fi recunoscători? Vă promit.


Orasul nu trebuie sa fie o junglă. Viața nu trebuie sa fie o luptă pentru supraviețuire. Peştele cel mare nu trebuie să îl mănânce pe cel mic.
Societatea trebuie educată iar toleranța este educabilă. Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. (Gandhi).Si acum să vă prezint cățeluşii in poze.

Primul catel este Rex si are in jur de 12 ani. L-am luat din fața blocului cand era un pui slab şi chinuit. Nu o ducea prea bine mai ales că devenise bătaia de joc a unor copii. L-am luat în brațe si l-am dus în casa iar parinții mei nu s-au mai înteles cu mine pâna nu au decis sa îl păstrăm. Vă asigur că nu regret nicio clipă acea decizie mai ales că a devenit un câine de curte devotat. Deşi pare puțin trist in poza, el este destul de activ..cred că l-am surprins cu aparatul când era putin somnoros.

Pe urmatorii doi i-am întâlnit la piața. Sunt doi cățeluşi simpatici şi prietenoşi. Cred că le-am întrerupt somnul dar...scopul scuză mijloacele.

Ultimul este un câine pe care l-am întâlnit întâmplător în timp ce mă plimbam.Noi l-am numit Scrat deşi este femelă. Are probleme de orientare pentru că nu vede bine cu un ochi. Ceea ce pot spune în schimb este că este foarte prietenos. S-a bucurat ca ne jucăm cu el, şi-a luat recompensa şi a plecat înainte sa îi pot face mai multe poze.Probabil se grăbea să ajunga la puiuți. Dar poate o sa revin.

2 comentarii:

Catalin spunea...

Prea multi oameni care ignora sau se limiteaza sa arunce vina asupra altora in ceea ce priveste problema cainilor comunitari. Haideti sa incercam sa luam atitudine fie ca ne plac foarte mult cainii, fie ca ne deranjeaza prezenta lor pe strazi. Nu mai trebuia scosi vinovati ceilalti. Daca ne.am organiza am reusii, cu un minim efort financiar din partea fiecaruia, sa realizam ceva pentru aceste fiinte care practic nu au nici o vina pentru ceea ce sunt, pentru soarta pe care o au...

Alex Mazilu spunea...

mult succes cu blogul ;)