sâmbătă, 24 octombrie 2009

Aşa…fă paşi!


Cât de cruzi pot fi unii oameni încât îşi pot abandona copiii făra niciun resentiment ? Cum pot oare sa închidă ochiii şi să adoarmă liniştiţi ? Cum pot renunţa la sânge din sângele lor si apoi să se simtă uşuraţi ?
Sunt multe lucruri pe care eu nu le pot întelege. Nu fiindcă nu aş fi suficient de inteligentă sau fiindcă acele lucruri m-ar depăş.. Sau poate mă depaşesc... sunt prea complicate (le-aş putea numi chiar inumane). Dar nu reusesc să înţeleg de ce unele persoane ar vrea să renunţe la bucuria de a vedea un copil, propriul lor copil, crescând sub ochiii lor.

Sunt tânără...pun pariu ca şi voi sunteţi. Nu ştiu ce înseamnă să ai un copil...pun pariu că nici o mare parte din oamenii care citesc asta nu stiu. Dar si aşa, in neştiinţă de cauză, îmi creşte inima numai la gândul că într-o zi voi avea un copil. Mă trece un fior rece numai la gândul ca l-aş putea pierde. Dar să-l abandonez ? Să îl las singur si neajutorat in faţa unui orfelinat ? Să îl vând pe o suma de nimic străinilor dornici ? Să îl duc în scara unui bloc şi să ma tirez fără remuşcări ?

Am avut ocazia să cunosc tineri ieşiţi din orfelinate. Nu se pot descurca fără ajutor specializat ,cel puţin nu ca restul, nu ca noi. Incep uşor...fac paşi de bebeluşi şi încep sa exploreze lumea. Cine îi angajează ? Cine le plăteşte chiria !? Cine le găteşte ? Din fericire sunt persoane puternice pentru că la orfelinat nu cresc în puf.
Dar ce au facut ei să merite asta ? Au greşit cu ceva ? De ce trebuie ei să plătească pentru greşelile făcute de parinţii lor ?

« Nu avem bani » ar putea spune unii... »Vrem sa îi oferim o şansă la un viitor mai bun » sau... « A fost o greşeala...niciodată nu l-am vrut ». Există terţe motive dar tot abandon se numeşte. Tot un gest lipsit de suflet este. Tot un copil compromis inseamnă.


MULTUMESC celor care se gândesc să adopte un copil. MULtUMESC persoanelor cărora le pasă. MULTUMESC celor care iubesc copiii lafel de mult ca şi mine şi niciodata nu s-ar gândi la posibilitatea abandonului.

Să aveţi o zi faină. Andreea

2 comentarii:

Cristina spunea...

cata dreptate ai! pacat ca printre noi exista si oameni carora nu le pasa:(

dreeandreea spunea...

ANCA: mda..m-a cam facut sa oftez postul asta,ptr ca..si eu stiu tineri crescuti in casele de copii,am vorbit cu cativa..sunt baieti cu bun simt,respectuosi,timizi,care doresc sa invete ..si ceea ce au in comun(asta am obsrvat eu si imi spusese deasemenea altcineva inainte sa imi dau si eu seama) este ca se agatza de orice persoana care se poarta frumos cu ei la un moment dat.Deci pur si simplu se agatza,nu mi gasesc acum cuvinte sa explic asta..dar e ceva impresionant,admirabil si plin de compasiune cand te gandesti sau cand iei contact cu o persoana crescuta la casa de copii..Pe mine dintotdeauna m-a intristat mult situatia asta..si am zis ca daca tot merg pe organizationala,poate in viitor o sa lucrez in vreo organizatie si o sa ii ajut asa cum merita!! Cat despre "mamele"care ii abandoneaza din diverse motive ..numai ele stiu..ar trebui sa li se ntocmeasca un profil de personalitate si sa li se faca o posibila analiza pornind de la "cacaturile"zise de freud,cine stie ce lucruri importante am afla..si poate le am ajuta ..am schimba ceva in ele insele..si ..nush..cacat..e prea trist..am zis destule..e inuman,asa cum ai zis si tu.