vineri, 16 octombrie 2009

Persona


Port o masca. Masca ce ma apara de faradelegile unora, de ironiile altora si de rautatile tuturor. Ma ascund in spatele unor false aparente uneori numai de dragul de a nu-mi lasa adevarata fata la iveala din prima.
Am purtat o masca. De fiecare data cand cineva m-a iritat cu insistenta suparatoare, cu prietenia de fatada sau cu intrebarile adresate doar ca sa mai treaca timpul.
Voi purta o masca. Atunci cand va trebui sa fiu in defensiva, cand voi incerca sa ascund supararile sau cand voi simti ca o sa primesc mai mult decat o sa pot duce.
As purta o masca. De fiecare data cand m-ar rani cineva, numai de dragul de nu a ma arata doborata.
Porti o masca. Masca ce nu ma lasa sa te descopar asa usor, ce imi interzice sa te cataloghez si sa cred ca te cunosc.E o masca zambitoare...alteori ma doare tristetea care o exprima. Dar e o masca.
Purtam o masca in fiecare zi. Uneori fara sa stim, alteori acceptam ca ele sa devina parte din noi. Avem masti pentru toate ocaziile, in toate culorile si de toate marimile. Dar cand punem capul pe perna, cand inchidem ochiii si respiram adanc sa nu uitam ca suntem tot NOI. Noi, sentimentalii, noi, sensibilii, noi, nervosii, noi, simplii oameni. Si nu e nimic gresit in a fi UN SIMPLU OM.

Ceea ce nu ar trebui sa uitam este ca


Omul schimba masca, nu masca pe om.

4 comentarii:

Catalin spunea...

Oricat am incerca sa parem ca nu ne ascundem in spatele unei mastii invizibile nu vom reusii. La un moment dat toti suntem nevoiti sa apelam la o astfel de masca

Rappa_ru' spunea...

Nu prea mai suport mastile astea...poate datorita faptului ca m-am lovit de ele exact cand nu ma asteptam si m-au facut sa ma simt ca ultimul om...inainte si eu mai le purtam...dar fara a lovin in cineva...asa ca fii atenta;)...un weekend placut:)

Catalin spunea...

Da, oamenilor le e din ce in ce mai greu sa-si arate slabiciunile, de teama sa nu fie judecati. Ceva de genul asta.

(alt Catalin)

.uleţ spunea...

Blogu asta ma face sa imi aduc aminte de cursurile despre Eu de la Psiho,am uitat materiile :D
p.s.: imi iubesc unghiile :X ;) :))