miercuri, 9 decembrie 2009

Dragă Moş Crăciun,


Sunt eu, Andreea. Stiu, eşti surprins. Am încetat să îţi mai scriu din momentul în care am aflat că nu exişti..sau cel puţin aşa mi-au spus ei. Deci, ma aflu aici, în faţa monitorului, într-o altă seară de decembrie geroasă, scriindu-ţi aceste rânduri. Nu te îngrijora… nu îţi mai cer jucării…acum aş vrea doar…

Adu-mi te rog o bulă mare de săpun. Suficient de mare încât să încapă în ea toate visurile şi idealurile mele dar suficient de mică încât să mă simt în ea ca în primele 9 luni de viaţă. Fă-o suficient de rece încât să îmi simt sângele pulsând în vene dar suficient de caldă încât să mă dezbrac uşor, uşor de toate “hainele” ce mi-au îngreunat drumul de multe ori. Nu-i da gravitate…lasă-mă să plutesc în ea, promit să nu o sparg. Fă-o te rog transparentă, spre un gri deschis, dă-i oglindire şi lasă-mă să mă reflect în ea (promit că nu o să mă strâmb prea mult). Lasă lumina soarelui să se reflecte în particulele de săpun şi apoi să bată mii de nuanţe de auriu pe faţa mea zâmbitoare. Aş dori deasemenea un sistem stereo, să mă surzească cu sunetele minţii mele.

Stiu Moşule, acum îţi faci calculele.
Cum o să o transporţi până aici?
Oare renii o pot căra?
Oare se va sparge dacă vei fi neatent?
Pot spiriduşii tăi să o construiască?O vei termina înainte de Craciun?
O merit?

Dar eu ştiu că poţi…o vei face pentru ca eu să îmi recapăt încredea în tine.
Eu o să te aştept cuminte şi promit să îti las pe hol lapte şi prăjituri. Poate de data asta o să te şi atingi de ele, poate o să vii. Nu o mai lăsa pe mama să organizeze totul (dă-i şi ei ceva timp liber, dacă suntem aici).

STIU CA EXISTI. TU STII?Fotografie: Silviu (http://hudini-silviu.blogspot.com)

13 comentarii:

Hudini spunea...

nu am cuvinte...deci io ala de vb mult...acum liniste...ma inclin cu rspect

dreeandreea spunea...

hahaha. :)) Merci lil'monkey. Nu stiam ca la tine in vocabular exista cuvantul LINISTE :))

Bogdan spunea...

Foarte frumos descris. Fiecare si-ar dori balonul sau de sapun, in care sa traiasca asa cum vrea.
Sper sa iti indeplineasca mosu dorinta!

Andrei Paul spunea...

Extraordinar text. Imi place mult cum l-ai scris şi starea pe care o creează. La cît mai multe inainte!

Catalin spunea...

Intradevar frumos scris. Tipic tie;) in legatura cu mesajul transmis imi cunosti parerea:D

dreeandreea spunea...

Thanks. Da...sper sa vina mosul..daca nu cu bula magica macar cu sentimentul specific sarbatorilor! Craciun fericit tuturor, apropo!

dreeandreea spunea...

Da..stiu..am tendinta de a complica lucrurile. Si stiu ca tu crezi ca sarbatorile de iarna ar trebui sa fie simple...Dar daca asta imi doresc eu cu adevarat de la Mosu ce sa fac? I can't help myself

Marius Ola spunea...

Fiecare dintre noi ne dorim o astfel de bulă de săpun. Foarte caldă scrisorica ta către Moşul:)

Catalin spunea...

Intradevar fiecare isi doreste exact ceea ce simte ca i.ar inveseli si face mai frumoasa viata . gusturile nu se discuta niciodata;)

Dumitru spunea...

frumos spus. sa stii, ca daca mosul nu o sa o aduca, tot poti intra in posesia ei: construind-o cu mana ta ("ca un lucru sa fie bun, fa-l cu mana ta").
Succes la construit! Sunt convins ca o sa iasa exact ceea ce iti doresti, atata timp cat stii clar ce,cum si cand iti doresti, atata timp cat claritatea si transparenta se manifesta constant pe toate planurile.

dreeandreea spunea...

Deocamdata eu astept sa vina de la Mosu.. :) Dar ea este oricum in constructie de mult...nu pot spune ca nu o am deja..numai ca mai trebuie finisata. Merci pt comment!

Dumitru spunea...

un inceput ar fi ca sa faci o schimbare legata de modul de formulare: negatiile sa le transformi in afirmatii, defectele in calitati, s.a.m.d. works excellent for me! :D
Cum reusesc sa fac asta? ma gandesc la faptul ca inconstientul nostru percepe orice in afara de negatii. Apoi imi imaginez cum ar fi mesajul transmis de mine lipsit de acele negatii. Pare cam franjurit, asa ca il rearanjez si voila. Fii curioasa!
P.S.: ti-ar fi placut daca ai fi facut o formare in NLP. Te potrivesti de minune ;)

.uleţ spunea...

Deci şi asta e ruuulz!! :X:X:X
\:D/