marți, 24 noiembrie 2009

...Drumul ne creştea sub picioare ...
Drumul ne creştea sub picioare pe măsură ce făceam paşi…Aşa sună primul vers din Veritasaga- Nu se ascultă, se simte. Nu ştiu în ce măsură au gândit ei versul ăsta…dar pe mine m-a făcut să mă gândesc la multe lucruri.

Mă simt stăpână pe viaţa mea. Simt că îmi pot controla destinul şi simt că fiecare pas făcut îmi aduce o mie de posibilităţi şi îmi omoară alte 1000 de posibilităti. Imi vine să râd când mă gândesc la regretele care le aveam înainte de a realiza că viaţa nu are nici BACKSPACE nici UNDO.

Ai în mâini soarta ta. Ai puterea de a lua decizii, de a face schimbări, de a modifica viitorul, de a o lua de la capăt. Poţi desena un zâmbet, poţi şterge o lacrimă, poţi îndulci o privire, poţi lupta contra unei insulte.

In călcâiul tău stă decizia ce se va materializa la următorul pas. Fie că vei călca pe pământul moale, fie că te vei hotărâ să îţi aspreşti piciorul pe solul accidentat, rămâne la latitudinea ta. Fie că vei purta bocanci rezistenţi, fie că vei călca cu piciorul gol pe zăpada rece, rămâne la latitudinea ta. De vei prefera să simţi nisipul fierbinte al zilelor în care simţi că ai ajuns la capătul puterilor sau vei prefera să ocoleşti nisipul, protejându-te…e decizia ta. E totul despre decizia ta.

Drumul? Se pare că el mereu va creşte sub picioarele tale atâta timp cât îi permiţi să facă asta. Renunţă să crezi în prăpastii…ele nu vor apărea …şi dacă vor apărea…PODUL ITI VA CRESTE SUB PICIOARE PE MASURA CE VEI FACE PASI.

Fii conducătorul tău, ia viaţa în piept şi nu-i lăsa pe ceilalţi sa te conducă. Fă cum simţi…viaţa ta e între tine şi tine…nu a fost niciodată între tine şi ei. Permite-le prietenilor să păşească odată cu tine, în dreptul tău…dar nu le înmâna niciodată sforile agăţate de viaţa ta.

De ce? Pentru că ai o singură viaţă…

10 comentarii:

Bogdan spunea...

Am eu o vorba: Situatia in care te afli in momentul acesta, este suma decizilor pe care le-ai luat in viata.

Si exact asa este. Nu trebuie sa iti fie frica sa iei decizii in viata, fie ele bune sau gresite. Trebuie sa ne traim viata, asa cum o simtim noi, nu cum cred altii ca ar trebui traita. Trebuie sa avem inteligenta de a lua decizii bune mai mereu, si de a invata din greseli

dreeandreea spunea...

Da Bogdan, ai dreptate. O mare parte din maturizare inseamna asumarea responsabilitatii. Suntem stapani pe viata noastra si, desi uneori este demoralizator, trebuie sa acceptam si greselile si sa invatam din ele.

Marius Ola spunea...

Interesant ceea ce ai scris şi optimistic, pe vrmurile astea...:)
Mi-a plăcut:)

Marius Ola spunea...

Interesant ceea ce ai scris şi optimistic, pe vrmurile astea...:)
Mi-a plăcut:)

dreeandreea spunea...

multumesc grandpa! trebuie si putin optimist din cand in cand :)

Cristina spunea...

Chiar daca nu avem undo sau backspace, avem posibilitatea de a o lua de la capat de fiecare data. Restul tine de vointa fiecaruia!:)

dreeandreea spunea...

da Cristina. cred ca asta se poate numi REFRESH :D

Rappa_ru' spunea...

Frumos:)...ca de obicei, foarte sufletisti cei de la veritasaga, iar cei care inteleg melodiile si versurile lor sunt la fel...toti pana la urma suntem niste copiii imbatraniti inainte de timp(ca sa il aduc si pe bitza in discutie)

dreeandreea spunea...

da...veritasaga rullz ( hehe) big time

Hudini spunea...

io vad mesajul asta al tau ca o lectie de viatza..dar se simt niste regrete undeva in fundal..
cat despre teoria backspace si undo, hmm interesant ..
imi place . ;)