luni, 18 ianuarie 2010

Tot ce atingea....


se preschimba în mătase. Fiecare privire ce o arunca spre orizont schimba 1000 de suflete...nu pot spune că le topea dar cu siguranţă le oprea din îngheţare. Fiecare pas al ei era pasul general...căci în ea ei îşi vedeau reflecţia celor mai pure momente trăite vreodată. Fiecare respiraţie oprea orice altă respiraţie ce se vroia a fi în sincron căci ea, prin puritatea ei, emana oxigenul fără de care ceilalţi nu puteau trăi.
Fiecare clipit oprea timpul căci Universul, îndrăgostit de prezenţa ei, nu vroia ca ea să piardă vreun moment din evoluţia lui. Fiecare mişcare a buzelor cutremura razele de soare. Se făcea lumină când buzele ei se distanţau într-un zâmbet larg ce ar fi făcut-o si pe Afrodita invidioasă. Iar când era tristă, stelele cugetau şi sufereau alături de ea, afişând pe bolta cereasca mii de cristale strălucitoare.
Era o divinitate? Nici pe departe! In zâne ştiu că nu mai credeţi de mult. Era o regină? Putem spune şi aşa...dar mai presus de toate era o EA. Era EA-ua lui! Era prezenţa ce îi fura visele, îi măcina raţiunea, îi înceţoşa coerentul. Era cea pe care el şi-o dorise toata viaţa.
Era reală? Desigur...căci ea era cea ce îl mângâia când toată lumea îl blama, îi spunea poveşti când toată lumea îl indemna să se maturizeze şi îl împingea când toată lumea îl trăgea în spate.
Era a lui? Ei bine, ea era una dintre ele. Una dintre cele pe care le iubeşti o viaţă şi când întinzi mâna dupa a ei, realizezi că ai iubit o amintire. Ea nu este reală...doar A FOST ODATA.

5 comentarii:

.uleţ spunea...

e o poezie. la un moment dat amuzanta,dar e poezie.

Hudini spunea...

Frumos..trist..induiosator..rece..cald..urat..infricosator..puternic..universal..ea..el..ei..


imi place ..in mod bizar, imi place..

dreeandreea spunea...

In mod bizar si mie:) Imi place ideea mai mult decat ce am scris eu...ideea celor care traiesc un trecut mult mai viu decat orice viitor

Marius Ola spunea...

Şi atunci cum poţi să te dezbari de trecut să poţi trăi viitorul? Poate că viitorul e mai subru sau poate mai vesel, dar întodeauna e altceva. O nouă aventură:)

dreeandreea spunea...

da, nu zic nu. numa ca sunt o groaza printre noi care traiesc in trecut, cel putin pe plan sentimental